+386 5 663 77 00
zgodbeoribistvu@zrs-kp.si

INFO SREDIŠČE

1 Dec 2022

Razpis natečaja “NA MORJU SEM DOMA” za osnovne šole

Natečaj Na morju sem doma je namenjen učencem in učenkam osnovnih šol, ki sodelujejo v projektu LAS Zgodbe o ribištvu: OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Ankaran, OŠ dr. Aleš Bebler – Primož Hrvatini, OŠ Antona Ukmarja Semedela-Koper, OŠ Koper, OŠ Dušana Bordona Semedela-Koper, OŠ Vojka Šmuc Izola, OŠ Sečovlje, SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio Capodistria,  SE Dante Alighieri Isola, SE Vincenzo e Diego de Castro Pirano.

Od začetka dela na projektu so vključene šole oblikovale mnoge materiale, ki dokazujejo motivacijo učenk in učencev, ustvarjalnost in vnemo pri spoznavanju morske tematike povezane z ribištvom, kulinariko, posebnostmi jezika in narečja ter življenjskimi navadami obmorskega območja Slovenije. Med načrtovanimi vsebinami projekta je tudi prikaz javnosti o delu posamezne šole, kar tudi dokazuje uspehe projekta. Zato razpisujemo natečaj za vsebine omenjene tematike v obliki:

  • Pripovedi, spisa ali poezije, ki vključuje obmorsko in ribiško tematiko;
  • risbe ali fotografije, ki jo prikazuje;
  • videa, ki jo predstavlja.

Razpis natečaja traja od 1. decembra do 28. februarja 2023.

Šole po tem datumu zbrano gradivo (na posebnem ključku: pisne izdelke in video, tudi TikTok video, in v materialni obliki, predvsem fotografije) pošljejo na naslov: ZRS Koper Inštitut za jezikoslovne študije, Garibaldijeva 1, 6000 Koper, s pripisom Ribiške zgodbe. Komisija bo ocenjevala pri pisnih besedilih izvirnost vsebine, besedje in jezik, pri likovnih pa izvirnost, kompozicijo in sporočilnost v zvezi z ribiško tematiko.   

Prijave bo pregledala strokovna komisija, ki jo bodo sestavljali po en predstavnik vključenih šol, en predstavnik partnerjev v projektu in en ribič.

Vsi izdelki posamezne šole bodo razstavljeni v prostorih šole, najboljši in nagrajeni med njimi pa v »Izolani«, hiši morja v Izoli, marca 2023.

Vabljeni k prijavi in naj se sprosti vaša ustvarjalnost!

dr. Lucija Čok, vodja projekta

sl_SISL
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux